Even voorstellen

 • Met wie maakt u kennis als u kiest voor een behandeling bij Charmiëne Opleidingen?

  Vera Lina

  Mijn naam is Vera Lina (15-06-1956) en ik ben de eigenaar van "Charmiëne" praktijk voor Zelfbewustzijn en "Charmiëne" Opleidingen.
  In 2007 ben ik door wijlen Willem Jan van der Wetering de Enneagram specialist van Nederland opgeleid tot Enneagram coach. Ik heb direct mijn eigen praktijk gestart en elk jaar erna heb ik wel een opleiding gevolgd welke mij meer en meer bracht bij wie ik werkelijk ben.

  Ik begeleid mensen dus al vanaf oktober 2007 therapeutisch en coachend om weer gezond in hun eigen kracht te gaan staan en in de door hen gewenste veranderingen. Daarvoor heb ik jaren in de gezondheidszorg gewerkt.
  Op deze website onder Enneagram kun je ervaringen lezen van mensen die ik heb mogen begeleiden.

  Al heel snel werden mijn inzichten door combinaties van de opleidingen anders en ben ik ook anders gaan werken met mijn cliënten.
  De opleiding die ik heb gemaakt is na heel veel vragen van cliënten en collega’s waar ik mee samen werk, om toch vooral een opleiding te gaan maken tot stand gekomen. In deze opleiding is nog sterk aanwezig; het gedachtengoed van Willem Jan van de Wetering omdat ik dat toch wil uitdragen. Het Enneagram is dus een onderdeel van de opleiding die als een leidraad door de opleiding heen loopt.

  Ik werk heel nauw samen met een fysiopraktijk en de eigenaar is een persoonlijke vriend geworden, die zag gebeuren dat mijn kennis verloren zou gaan. Hij voelde dat als een persoonlijk verlies, omdat hij dan niemand had waarvan hij wist dat de coaching/therapie veel kon doen voor iemand met pijn.
  Het lichaam reageert namelijk op psychische klachten. Na een behandeling bij mij, zag hij vaak jaren of helemaal niet meer deze patiënt bij hem terug.

  Ik ben nu 65 jaar en heb getracht alle kennis/informatie die ik wil doorgeven samen te brengen in deze opleiding Vision of Life Coach. In de hoop dat als ik gepensioneerd ben, cliënten door kan verwijzen naar praktijken die met de Vision of Life methode werken. Zodat zij net zo kunnen genieten als ik, als zij bij hun cliënten de verandering, de inzichten, de liefde voor zichzelf en hun leven zien terug keren.
  Toch besef ik dat er nog meer kennis te delen valt, dus waarschijnlijk komt er wel een aanvulling op deze eerste opleiding.

  Willem Jan van der Wetering heeft mij ook opgeleid als Enneagram trainer. In de opleiding werk ik met kleine groepjes die begeleid worden door een groepscoach, ook hun wil ik graag iets meegeven/ begeleiden want een groep coachen vraagt andere kwaliteiten dan individuele coaching.

  De komende anderhalf jaar ga ik mijn eigen Coachpraktijk afbouwen. De opleiding blijft zolang ik dat kan doen en zo hoop ik, dat mijn levensvisie verder uitgedragen wordt. Dat degene die deze opleiding doet, zich ook blijft ontwikkelen en deze kennis weer gaat integreren. Dan is wat mij betreft de cirkel gesloten.

  Opleidingen

  • Heartconnection 1-2-3-4. Behaald in 2018
  • Enneagram Integratie Kunde Plus 2008 (EIK)- Andromeda Academy
  • Coaching 2008 - Andromeda Academy
   Verbindende Communicatie 2008
  • Enneagram Trainer 2009 - Andromeda Academy
  • Groepscoach 2009 - Andromeda Academy
  • Gelicenceerd trainer "een moeilijk kind of een kind dat het moeilijk heeft" 2009
  • Energetic Psychology 2010 (EFT) Andromeda Academy
  • NLP practitioner 2010 - Mind Academy
  • MatriX methode 2010
  • Reiki Master 2004
  • HBO Medische Basiskennis 2014 - Con Amore

  Alle opleidingen waar ik het opleidingsinstituut van vermeld heb zijn geaccrediteerd en gecertificeerd. Sinds 2007 wordt de praktijk druk bezocht. Daardoor kan het voorkomen dat u niet direct terecht kunt. Ik hoop dat u daar begrip voor hebt.