Wat is Emotioneel fitness?

 • EFT is een zeer effectieve methode om lichamelijke en emotionele klachten te helen.Het is een methode die door de arts Roy Martina is ontwikkeld en zowel preventief als genezend werkt.

  Met behulp van een simpele spiertest methode en het activeren van bepaalde acupressuurpunten wordt bereikt dat de energie in de meridianen( energiebanen) weer gaat stromen. Emotionele onevenwichtigheid ontstaat door stagnatie in de energiebanen, wat weer leidt tot ziekten en emotionele klachten.


  Met Enneagram Integratie Kunde halen we de blokkades op de meridianen weg, door de juiste acupressuurpunten te behandelen en de chakra's die uit balans zijn te activeren weer in de juiste energie te stromen. Deze methoden worden aangevuld met een affirmatie en eventueel ondersteund door een energetisch middel.


  Meridianen zijn niet-anatomische geleidingstrajecten, welke niet zichtbaar zijn voor het oog. Wetenschappelijk heeft men deze echter wel aan kunnen tonen via radioactief fosfor en elektromagnetische meetapparatuur. Via de meridianen vloeit levensenergie van organen naar vingers, tenen, hoofd en borst en visa versa.


  Op strategische locaties langs de meridianen liggen specifieke punten die effect hebben op het energiesysteem indien men ze stimuleert. Dat kan bijvoorbeeld d.m.v. druk, tikken, massage, magneettherapie, visualisaties en affirmaties. Chinese artsen hebben ontdekt dat elke meridiaan reageert op specifieke emoties en dat dit twee kanten op werkt. Als de meridiaan verzwakt is dan wordt men gevoeliger voor emoties en als men de meridiaan behandeld wanneer bepaalde emoties vaak worden ervaren dan ontstaat er weer emotioneel evenwicht.


  Door meridianen te behandelen kunnen emoties worden verwerkt en gaan de organen weer beter functioneren.