Ervaringen

 • Ine

  Lieve Vera
  Dankbaar ben ik voor alle tijd die wij samen hebben doorgebracht.
  Jij hebt mij altijd het gevoel gegeven dat ik goed ben zoals ik ben.
  Je hebt me leren inzien dat ik dat van mezelf mag voelen en denken.
  Je sloot aan op de hulpvraag waar ik behoefte aan had.
  Geduldig heb je alles uitgelegd waar ik niets van snapte.
  Je hebt mij inzichten gegeven waar ik zelf nooit over na had kunnen denken.
  Je bent een grote steun voor mij geweest afgelopen periode in mijn leven en nu is het tijd voor mijom verder te gaan.
  Ik zal je frisse kijk op het leven missen en ik zal vaak terug kijken naar alle wijze lessen.

  Dank je wel Vera, heel erg dank je wel voor alles.

  Liefs Ine

  Aniek

  Lieve Vera
  Ik vond het niet gemakkelijk om de juiste woorden te vinden om uit te drukken hoe ontzettend dankbaar ik naar jou ben. Zonder jou hulp had ik nooit kunnen bereiken waar ik nu sta. Door jou positieve energie, oprechtheid en je ongekend luisterend oor, krijg ik het gevoel dat ik word gezien, `er toe doe`.
  Dit maakt dat ik mezelf leer kennen.
  Lieve Vera BEDANKT!

  Bedankt dat je mij onvoorwaardelijk heb gesteund,
  Mij laat verzachten
  Als ik verhard.
  Mij laat luisteren
  Als ik teveel spreek.
  Mij tevoorschijn haalt
  Als ik mij verstop.
  Jij oordeel loos bent
  Als ik in verwijten schiet.
  Jij mij de waarheid zegt
  Als ik mij aanpas.
  Jij mij langzaam laat worden
  Als ik gejaagd ben.
  Jij laat mij steeds meer mijzelf vinden
  Als ik de ander zoek.
  Ik wens jou en je familie hele mooie warme dagen toe.
  Lieve groetjes Aniek

  Ine

  Een lieve kerstgroet van een cliënt.
  Lieve Vera, ik was je kaartje vergeten, die ligt hier nog op de keukentafel.
  Ik wil je desondanks even laten weten hoe enorm ik jouw enthousiasme waardeer, jouw betrokkenheid, je eindeloze geduld, je strenge toezicht op mijn gesteldheid en je eerlijkheid.
  Dit alles maakt dat ik met veel plezier naar je toe ga en het enorm fijn vindt om steeds meer inzichtte krijgen over mezelf. Dit had ik anders nooit zo gekregen.
  Oprecht dank je wel Vera, je bent een vrouw van goud.

  Liefs Ine

  Marit

  Ik kwam bij Vera na al jaren bij allerlei fysiotherapeuten en deskundigen langs te zijn geweest voor diverse vage lichamelijke klachten die veroorzaakt werden door innerlijke stress. Alleen wist ik niet hoe ik van deze stress af moest komen, hoe pak je innerlijke stress aan? Het zorgde voor veel frustratie en wanhoop, en niemand leek echt te kunnen helpen. Toen ik uiteindelijk bij Vera terecht kwam voelde ik na één sessie al een last van me af vallen. Iedere sessie leerde ik zo veel over mezelf, over hoe ik in de wereld sta en hoe ik om ga met anderen, met situaties, maar vooral met mezelf. Het hele proces is ongelooflijk leerzaam en interessant geweest. Ik heb ervaring met meerdere psychologen en therapeuten, maar niets heeft mij veel geboden als deze sessies. Ik voel me echt een ander mens geworden. Ik gun iedereen een Vera!


  Caroline

  Al een hele tijd zat ik niet lekker in mijn vel en maakte me veel zorgen over de mensen om mij heen. Na de sessies bij Vera bleken er nogal wat oorzaken te zijn waardoor ik bepaalde patronen had ontwikkeld. Ik voelde me bij Vera op mijn gemak, ze is altijd begripvol en niet veroordelend. Ook merkte ik snel verbetering en dat geeft hoop voor de toekomst. Ik durf nu meer van mezelf te laten zien en vertrouw meer op mezelf. Hier heb ik zelf profijt van maar ook de mensen om mij heen. Ik dacht altijd dat ik mijn problemen zelf wel kon oplossen maar ben heel blij dat ik de stap heb gezet om met Vera te gaan praten. Ik ben er een veel blijer mens van geworden.


  Gerda

  In februari 2018 kwam ik met Vera in contact, via een vriendin. Er was meteen een klik, dat is wel belangrijk omdat alles bespreekbaar moet zijn. Ik was bij de GGZ na 30 jr. uit behandeld, konden mij alleen nog helpen met hogere medicatie. Ik vond het leven niet meer de moeite waard, last van stemmingswisselingen, stres, depressies, suïcidaal, weinig eigenwaarde en erg overgevoelig. Vera heeft veel oude ballast weggehaald en mij geleerd beter om te gaan met mijn gevoelens. Door de behandeling is het leven niet meer zo zwaar, heb ik meer eigenwaarde, kan ik beter met mijn gevoelens omgaan, zijn problemen minder zwaar belast. Het is als of mijn loden deken is afgevallen. Ik voel me bevrijd.

  Lieve Vera, mijn dank is echt erg groot.


  Caroline

  Al een hele tijd zat ik niet lekker in mijn vel en maakte me veel zorgen over de mensen om mij heen. Na de sessies bij Vera bleken er nogal wat oorzaken te zijn waardoor ik bepaalde patronen had ontwikkeld. Ik voelde me bij Vera op mijn gemak, ze is altijd begripvol en niet veroordelend. Ook merkte ik snel verbetering en dat geeft hoop voor de toekomst. Ik durf nu meer van mezelf te laten zien en vertrouw meer op mezelf. Hier heb ik zelf profijt van maar ook de mensen om mij heen. Ik dacht altijd dat ik mijn problemen zelf wel kon oplossen maar ben heel blij dat ik de stap heb gezet om met Vera te gaan praten. Ik ben er een veel blijer mens van geworden.


  Riet

  Kwam bij Vera met veel onrust en onzekerheden.ik moest leren dingen los te laten en meer naar mijzelf te luisteren.Door blokkades op te ruimen je eigen pad te leren bewandelen door de sessies bij Vera krijg je weer grip op je eigen handelen en inzicht hoe je reageert op bepaalde situaties.Vera weet goed de vinger op de zere plek te leggen Voelde mij heel vertrouwd bij Vera en er is nu veel meer rust en vertrouwen in mijn leven. Dank je wel lieve Vera.


  Petra

  Ik kwam bijna 2 jaar geleden in jouw praktijk voor de cursus intuïtieve ontwikkeling. Dit naar aanleiding van wat ik had meegemaakt.

  Ik vond het moeilijk de stap te zetten om ook in jouw praktijk te komen, omdat ik altijd dacht dat ik het wel zelf zou redden. April vorig jaar werd het mij allemaal te veel, dat merkte ik heel goed. Ik wist dat ik hulp nodig had bij het verwerken van het verdriet van mijn overleden zusje. Ik zat zelf tegen een emotionele burnout aan, zoals later bleek tijdens de sessies bij jou in de praktijk. Nu gaat het gelukkig beter met mij, de hulp kwam op het juiste moment.

  Ik heb voor Jou en voor alle anderen Engelen die er op het juiste moment zijn als je ze zo hard nodig hebt een gedichtje gemaakt.

  Engel

  Soms komt er op je pad zoveel verdriet,
  Dat je even de Zon niet meer ziet.

  Soms voel je hulp is niet overbodig,
  Ook al dacht je eerst, dat is voor mij niet nodig.

  Je weet niet meer goed hoe de dagen door te komen,
  Je gedachten hebben de overhand genomen.

  De Energie kan niet meer goed stromen,
  Je kunt niet meer goed bij jezelf komen.

  Je weet wel dat de Zon er nog is,
  Maar steeds vaker overheerst het verdriet van gemis.

  Op het juiste moment komt er een Engel op je pad schijnen,
  Dat Licht doet de duisternis een beetje verdwijnen.

  De Engel leert je zachtjes weer naar jezelf te luisteren,
  En je hoort de Liefde weer in je oor fluisteren.

  En het besef komt, de hulp van de Engel komt precies op tijd,
  Je wilt niet nog verder de weg in jezelf kwijt.

  Na alle regen gaat de Zon steeds weer meer schijnen,
  En dat Licht doet de duisternis verdwijnen.

  Goede en slechte dagen komen en gaan,
  Maar je kunt beide weer beter aan.

  Je merkt dat je weer van dingen geniet,
  En de mooie dingen in het Leven weer ziet.

  Je leert met je verdriet verder te leven,
  En het verdriet langzaamaan een beter plekje te geven.

  Want de Ster die aan de Hemel voor je straalt,
  Wil niet dat je verder in verdriet verdwaalt.

  En als je de kracht in jezelf weer kunt ontdekken,
  Kom je Samen op de mooie plekken.

  Een Engel die je laat voelen en terug komen bij je Eigen Zijn,
  En dat oprechte gevoel voelt fijn.

  Bedankt Engel dat je op mijn pad bent gekomen, voor dit Wonder,
  Dat jij er bent en wat ik mocht ervaren is voor mij bijzonder!


  Iris

  Ik weet nog goed hoe ik binnenkwam bij Vera een half jaar terug. Heel verdrietig, mezelf kwijt, niet meer genieten van de kleine dingen, geen zelfvertrouwen etc. Ik voelde mij hulpeloos, had al 5 hulpverleners gehad waarbij ik geen voortgang boekte. Vera heeft mij geholpen om mijzelf weer terug te vinden, weer in mijn krachten te laten staan en weer plezier in het leven te hebben zoals ik dat voorheen ook voelde. Ik merk dat ik het nog niet zo makkelijk vind om uit te leggen wat er dan precies is gebeurd. Tijdens de sessies heb ik vooral eyeopeners gekregen, geleerd om stil te staan bij mezelf, voor mezelf te zorgen en daarbij voelt het ook heel vertrouwd bij Vera. Nu ik terugkijk ben ik bijzonder blij en verrast dat ik niet meer terug kan/ga naar het gevoel die ik ervaarde een half jaar terug. Ik had echt niet verwacht dat ik daaruit zou komen en geniet nu ook extra van het fijne gevoel hoe ik nu in mijn vel steek. Ik ben Vera heel dankbaar en gun iedereen deze fijne, bijzondere ervaring tijdens de sessies toe!


  Julia

  Ongeveer een jaar geleden ben ik op advies van een collega bij Vera gekomen. Ik had al maanden last van paniekaanvallen en zat niet lekker in mijn vel. Ik kon me niet bedenken waardoor dit kwam. Ik klopte net op tijd bij haar aan. Na de eerste sessie voelde ik een enorme opluchting. Vera is een lieve vrouw en ik voelde me meteen vertrouwd. Ik had met behulp van Vera een duidelijk beeld gekregen van mijn situatie. Ik was volledig afgestoten van mijn gevoel, waardoor ik op een soort automatische piloot door het leven ging en niet meer de dingen deed die ik leuk vond. Elke sessie leerde ik zoveel over mezelf. Maar het belangrijkste was dat ik weer dichter bij mijn gevoel kwam. De paniekaanvallen zijn zo goed als verdwenen en ik kan oprecht zeggen dat ik gelukkig ben. Maar ik kan ook eerlijk toegeven dat dit vorig jaar niet geval was. Een mooi resultaat dus.
  Ik heb inzicht gekregen in wie ik ben en hoe ik reageer in bepaalde situaties. Nog steeds leer ik iedere dag weer wat nieuws over mezelf. En dat vind ik het mooiste wat het me heeft gebracht. Ik ben weer in beweging. Ik sta niet meer stil en mijn wensen komen uit. En alleen omdat ik daar hard voor werk en mezelf blij ontwikkelen. Met een duwtje in de juiste richting van Vera.


  Anouk

  Via mijn fysiotherapeut ben ik doorgestuurd naar Vera. In het drukke leven met een eigen zaak en daarbij het moederschap werd ik veelal geleefd en ging ik aan mezelf voorbij. Echter ben ik dankzij Vera nog sterker geworden en meer voor mijzelf opgekomen. Het gaat er vooral om dat je bij jezelf blijft, goed voor jezelf zorgt en dan kan het leven nog plezieriger worden. Bedankt Vera!


  Ilona

  Vera heeft me laten ervaren dat het mogelijk is om alles een plaatsje te geven en werkelijk thuis te komen bij jezelf. Liefdevol en doeltreffend, vanuit de kern. Een onvergetelijke reis met een groots effect!


  Romy 16 jaar

  Begin september had ik mijn eerste sessie bij u. Ik had weinig energie en was een beetje depressief. Na elke sessieging ik vooruit. Soms had ik een terugslag, maar u wist dan altijd een oplossing. Ik heb afgelopen week mijn laatste sessie gehad en ik ben erg veranderd.ik ben mentaal sterk geworden, ik voel me weer gelukkig. En ik heb energie om leuke dingen te gaan doen en weer naar school te gaan. Ik ben erg tevreden en raad het iedereen aan.


  Anna

  Via een kennis kwam ik bij Vera terecht. In eerste instantie eigenlijk voor mijn jongste dochter, maar volgens Vera was het vooral belangrijk dat ik met mezelf aan de slag ging. En dat ging ik, samen met Vera. Als opgejaagd, eeuwig onrustig en vooral erg ontevreden mens, was er genoeg om aan te 'sleutelen'. Regelmatige sessies, waar ik meestal heel voldaan en ontspannen vandaan kwam, zorgden ervoor dat er weer wat lucht kwam in mijn leven. Dat ik voor mijn relatie kon kiezen, die op dat moment niet lekker liep, dat ik écht de knoop kon doorhakken om samen met hem voor 'ons' huis te gaan (ik was bij hem ingetrokken en voelde me al heel lang niet fijn in 'zijn' huis). Het heeft me met name duidelijkheid gegeven, en kracht om knopen door te hakken en ergens voor te gaan. Ik vond het bijzondere sessies, vaak best wel 'abacadabra', maar ondanks dat gebeurde er wel van alles... Oud zeer werd opgelost, problemen met mijn zus leken zomaar te verdwijnen, dat gaf rust! Dankjewel, lieve Vera! Anna


  Mandy

  Toen ik een aantal maanden geleden bij Vera aanklopte voor hulp had ik er, heel tegenstrijdig, niet zoveel vertrouwen in dat iets mij nog zou kunnen helpen. Ik voelde mij heel gelaten en had min of meer geaccepteerd dat ik 'gewoon' een moeilijk mens was. Op dat moment voelde ik mij al ruim 3jaar depressief en had 1 1/2 jaar gespecialiseerde psychologische hulp gehad, wat niet geholpen had en dat het gevoel dat ik een mislukkeling was alleen maar had versterkt. Vera zei later dat ik op dat moment wel een angstig klein vogeltje leek dat zo zacht praatte dat ze mij bijna niet kon verstaan. Hoe anders is het nu. Ik voel ruimte om mij heen en zie weer zoveel kansen en mogelijkheden voor mijzelf. De therapie die Vera geeft was voor mij heel prettig. Ik wist al dat het voor mij geen zin had om alles wat ik in mijn leven had meegemaakt nog eens uit en te na te bespreken. Al die dingen had ik al gedaan en veel had ik al een plek gegeven, maar echter zonder dat ik mij daardoor beter ging voelen. Deze (energetische) aanpak van Vera voelde als heel grondig maar toch heel zacht en respectvol. Al heel snel voelde ik dingen verschuiven, vooral in de manier hoe ik gewend was tegen dingen aan te kijken en dat voelde soms wiebelig en chaotisch. Maar dat vind ik vrij logisch als (beperkende) overtuigingen onderuitgehaald worden en vervangen door gedachten die reëler zijn. Daardoor ging ik mij al snel sterker voelen en beter over mezelf denken en voelen. Het allerbelangrijkste was dat ik ging voelen dat ik geen moeilijk mens was maar dat ik niet geleerd had hoe ik op een goede manier met moeilijke omstandigheden om kon gaan. Mijn persoonlijke macht werd groter. De kloof die er was tussen wat er in mijn onderbewuste en mijn bewuste Zijn leefde is kleiner geworden. Dat merk ik doordat de stress/angst die ik altijd voelde, vooral als ik met de 'buitenwereld' te maken had, vrijwel geheel is verdwenen. En dat is een goed gevoel. Ik heb ook concrete stappen gezet in mijn leven door een eigen bedrijf te starten en van dat wat ik het allerliefste doe mijn beroep te maken. Hierbij ondervind ik ook veel steun van mensen om mij heen. Kortom, ik ben heel blij dat Vera mij heeft geholpen en wil tegen degene die dit leest en nog twijfelt zeggen: Gun jezelf deze kans en maak een afspraak met Vera. Zij helpt op een vastberaden, liefdevolle manier en ziet altijd het licht in anderen. Zij ziet het als haar taak dat licht ook voor jou zichtbaar en voelbaar te maken. Bij mij is dat gelukt. Dank je wel lieve Vera!


  Lysette

  Lieve Vera Dank je wel voor je begeleiding tijdens mijn eerste stappen in de weg naar mijn "eigen ik". Ik heb weer het gevoel op mijn eigen pad te leven en er is veel meer rust, vertrouwen en acceptatie. Duizend maal dank voor je Engelen geduld, de juiste woorden, betrokkenheid en begrip. Ik heb het gevoel dat ik je op het juiste moment heb leren kennen en het traject ben begonnen. Ik kijk er naar uit meer mooie dingen van je te mogen leren en te mogen beleven. Enof ik je weer zie! Lieve Vera bedankt voor deze mooie levenslessen. Pas als het donker is kun je de sterren zien.


  Noortje

  Als ik terugkijk naar de tijd voordat ik naar Vera ging en vergelijk met nu, merk ik dat ik me een stuk prettiger voel. Alles is gemakkelijker, is leuker en heb er meer zin in. Achteraf gezien was ik daarvoor gewoon aan het leven, soort lopende band gevoel, je doet alles en natuurlijk moet je af en toe lachen en ben je happy maar over het algemeen was ik een beetje een robot. Nu merk ik veel meer dat ik echt leef, mijn doel is al duidelijk ook al weet ik nog niet wat mijn doel is. Ik heb echt het gevoel dat ik weer een stuk verder op pad ben en dat ik de goeie kant op ga.Het heeft mij heel erg geholpen. Ook lichamelijk gaat het de laatste tijd erg goed, de migraine is een stuk minder, waar ik dus eerst voor naar de fysio ging. Ook spiritueel( = eigen geestelijke ontwikkeling) voel ik me meer ontwikkeld en heb ik het idee dat ik daar meer mee mag gaan doen, omdat me dat heel erg helpt. Ik kan meer op mijn gevoel vertrouwen. Ik ben eerlijker naar mezelf en anderen en weet nu wanneer het gevoel van iemand anders is of dat het wel van mij is. Dat vind ik heel fijn. Vera heel erg bedankt hiervoor!


  Anoeska

  Al langere tijd voelde ik me opgejaagd en druk. Ik vond het niet gemakkelijk om dingen los te laten. Door de behandelingen van Vera heb ik veel over mezelf geleerd. Ik heb technieken geleerd om los te laten. Ook kan ik nu beter met bepaalde situaties omgaan. De sessies met Vera heb ik als fijn en bijzonder ervaren. het voelde snel vertrouwd. Ze neemt de tijd en luistert echt naar je.


  MvS

  Voordat ik bij Vera kwam had ik het gevoel dat ik door onnodige ballast onnodig veel energie kwijtraakte en er niet toe kwam om mijn dromen waar te maken. Vera heeft mij geholpen inzicht te krijgen in mijzelf en ik voel mij lichter en energieker, vrijer om mijn eigen weg te volgen. Ik ben minder moe en ben weer op mijn eigen pad beland, waardoor ik nu mijn droombaan aangeboden heb gekregen! Ook mijn sociale leven is weer opgebloeid nu ik daar meer energie voor heb en mijn grenzen duidelijker heb leren begrijpen en herkennen. Naast de sessies bij Vera heb ook een goede therapie gevolgd voor mijn lichamelijke klachten die veroorzaakt werden door de ziekte van Lyme.


  Een moeder.

  Lieve Vera, Wat ben ik blij dat wij bij jou zijn geweest. Onze dochter is zo sterk geworden en weer haar zelf. Ze had soms best moeite met wat er gedaan werd maar zag dat het hielp en dat was het belangrijkste. Ze heeft vandaag aan opa verteld hoe en wat want ze wil dat opa er achter staat als oma eventueel wel naar jou komt. Dat deed ze zo knap, opa was erg onder de indruk( en ik ook). Opa is namelijk zelf erg kritisch over zaken die hij niet begrijpt en opa moet hier wel voor open staan als we oma willen helpen. Ook namens de zus en de papa ontzettend bedankt! Het gaat je goed en graag tot ziens, jij bent een heel mooi mens.


  19 jaar leerling HBO-V

  Enorm blij ben ik met de hulp die ik van Vera heb gekregen. Voordat ik bij Vera kwam was ik vaak onzeker. Als ik dingen in een groep moest zeggen, ook al was dat maar met twee mensen, kreeg ik gelijk rode wangen. In eerste instantie dacht ik; dat is een probleem van mezelf, dat moet ik zelf oplossen...Uit onzekerheid durfde ik dan ook niet gauw hulp te zoeken. Op een gegeven moment dacht ik, nu is het klaar, Ik ga Vera gewoon eens mailen. En dat is de beste keus die ik had kunnen maken. Al gauw kon ik een afspraak maken. ( Ik kende Vera via via) Door Vera heb ik mezelf leren kennen, het is grappig om te zien dat Vera met simpele voorbeelden een spiegeltje voor kan houden. Vera heeft met haar technieken de onzekerheid bij mij weg genomen. Ik kan nu weer in een groepje praten zonder rode wangen! Als ik bij Vera vandaan kwam was ik altijd rustig in mijn hoofd. Lieve Vera, super bedankt!


  Layla ( 15 Jaar)

  Mijn naam is Layla. Layla van Hulst. Rond twee jaar geleden voelde ik me nog alleen, apart en een buitenstaander. Ik was klaar met die gevoelens. Ik ben vroeger veel gepest, de oorzaak doet er niet meer toe, de gevolgen wel. Door wat er is gebeurt op de basisschool was ik erg teruggetrokken. Ik had veel moeite met het laten gaan van wat er speelde, vijf jaar lang. Toen ik mijn moeder vertelde dat ik graag hulp wilde, heeft ze mij meteen geholpen. Zij is degene die de therapie van Vera heeft gevonden. Bij het intake- gesprek vertrouwde ik Vera gelijk. Het voelde goed en ze kende me gelijk beter dan dat ik mezelf kende. De technieken die Vera gebruikt zijn ongelooflijk. Letterlijk. Ik ben onder de indruk van alles wat ik van haar heb geleerd. Door Vera heb ik mezelf leren kennen. Voordat ik de sessies met Vera had, was ik een ander persoon. Nu ben ik open, sociaal en het meest belangrijke; Ik ben gelukkig! Misschien zei ik het verkeerd. Ik ben geen ander persoon, ik ben nog steeds mezelf, maar dan gelukkig. Ik ben Vera zo dankbaar voor alles wat ze voor me heeft gedaan en wat ze me heeft geleerd. Ik denk dat het meest belangrijke wat ik heb geleerd, is dat ik ondanks Vera, toch heel veel te danken heb aan mezelf. Ik ben blij dat ik om hulp heb gevraagd. Uiteindelijk begint alles bij jezelf.


  Anoniem

  Op het moment dat ik besloot om naar Vera te gaan, voelde ik me uiteraard niet goed, anders zoek je ook geen hulp. Ik merkte iedere keer dat als ik was geweest, dat het steeds iets beter met mij ging en dat ik weer iets geleerd had over mezelf. Hoe ik dingen anders kon doen en vooral ook hoe ik sommige dingen kon verwerken en accepteren. het heeft me ontzettend goed gedaan en het voelt alsof dit precies was wat ik nodig had, er was een goede klik en dat is natuurlijk ook belangrijk. Nadat ik mijn sessies had afgerond sta ik met sommige dingen heel anders in het leven en met sommige dingen gewoon nog hetzelfde, omdat daar ook niets mis mee is! Het is heel bijzonder maar bij mij viel daarna alles op zijn plek, erg bijzonder! groeten L.


  Jolanda

  Ik ben iemand die graag wil begrijpen. Als je wilt weten waarom je denkt zoals je denkt en doet zoals je doet, dan kan Vera je hiermee helpen. Eerst geeft ze inzicht. Daarna kan je samen met haar tot ideeën komen om het anders te gaan doen. Alleen als je dat wilt of vindt dat dit nodig is, ze zal je niets opdringen wat jij niet wilt. Veranderen gaat niet vanzelf, het is veel oefenen en daar gaat tijd overheen. Vervolgens levert het je dan wel wat op. Ik had een slecht zelfbeeld en hield totaal niet van mezelf. Dit leidde tot destructieve gedachten en handelingen. Door dit bij Vera uit te zoeken, ben ik een stuk aardiger voor mezelf geworden. De handelingen doe ik niet meer( echt niet gedacht dat dit mogelijk was), de gedachten komen alleen nog voor op de momenten dat ik over mijn grens ben gegaan. Wat meteen een goed signaal voor mij is, om een stapje terug te doen. Hierdoor is mijn leven een stuk gezelliger geworden, wat vervolgens ook weer zijn uitwerking heeft op de mensen om mij heen. Ook heeft Vera mij geholpen diverse sociale angsten te overwinnen. Ik durf nu mensen aan te spreken en om hulp te vragen. Dit betekent bijv. dat ik de weg vraag aan een onbekende, weg ga bij een verjaardag wanneer ik dat wil, i.p.v. te wachten tot iedereen weg is. Naar een snackbar ga en zelfs naar de bioscoop of het theater en rustig kan wachten in een rij voor de kassa. Het heeft mijn wereld verruimd en vergroot. Tijdens één van de laatste sessies bij Vera, kwam ineens naar boven dat ik nog liep met allerlei verwijten naar mijn ouders en mezelf. Ook hierbij heeft Vera mij geholpen d.m.v. vergevingssessies. Achter een verwijt zit altijd een verwachting. Door deze verwachting los te laten, kun je jezelf bevrijden en vergeven. Ik heb vooral ervaren dat ik zachter ben geworden naar de mensen om mij heen en ook weer naar mezelf. Het is niet zo dat ik nu verwachtingsloos door het leven ga, ik ga er nu alleen anders mee om. Dat wat ik voel of ervaar, mag er zijn en ik spreek het steeds vaker uit. Daardoor ben ik meer mezelf i.p.v. iemand die doet alsof. Het heeft mij rust gegeven in mijn hoofd, ik voel me minder opgejaagd en veroordeeld. Ik vond het nogal wazig wat Vera deed en geloofde dan ook niet dat dit mij zou kunnen helpen. Gelukkig heb ik het een kans gegeven en nu achteraf ben ik zo blij dat ik mijn wantrouwen even opzij heb kunnen zetten. Want wat Vera voor mij heeft gedaan, heeft mij enorm vooruit geholpen. Ik hoop dat het jou ook gaat helpen.


  Renate

  De fysiotherapeut waar ik liep met schouderklachten heeft mij geadviseerd om naar Vera te gaan, vooral omdat ik moeite had met ontspannen. Mijn gevoel nadat ik op haar website had gekeken was al een herkenning, maar diep in mijn hart vond ik het bijna te mooi om waar te zijn. Op het moment dat ik op een tweesprong stond met de keuze om zo door te gaan met een dikke muur om mij heen, mezelf helemaal kwijt of het nog een kans te geven en de kans om mij simpelweg gelukkig te voelen aan te grijpen. ik maakte mijn eerste afspraak. Vera heeft met engelengeduld mijn muur weten af te brokkelen, rust gebracht in mijn chaotische hoofd. Geleerd om goed voor mezelf te zorgen en het belangrijkste om van mezelf te houden.Ik heb mijn antidepressiva af kunnen bouwen en heb het ook echt niet meer nodig.Dat had ik nooit verwacht. Het constante nare gevoel wat ik bij mij droeg is er gewoon niet meer. Schuldgevoel was iets wat alles bepaalde voor mij, Vera heeft mij veel handgrepen gegeven om hier aan te blijven werken. Natuurlijk ben ik er nog niet helemaal(noot Vera, wie wel?) maar ik durf vooruit te kijken en ervaar de vrijheid hiervoor. Vera bedankt voor je betrokkenheid, je bent een echte therapeut/coach.


  Truus

  gedicht: Een mens die kan luisteren, iedereen wil zo'n mens ontmoeten; aan hem kun je vertellen over je dagelijks leven. Je grote en kleine problemen, hij deelt in je vreugde en verdriet. Je bent echt gelukkig, als er in hand naar je luistert; luisteren is tijd durven verliezen, de ander laten uitpraten, geen oplossing kunnen geven, maar stapvoets met een ander op weg gaan. Niet jou tempo opdringen, maar het zijne laten vinden. In het luisteren ervaart de ander dat je van hem houdt, met zijn aandacht, zoeken en tasten. Wie durft te luisteren, voelt niet meer de dwang om de ander te verlichten, maar begint te geloven, dat het luisteren zelf al licht is. Lieve Vera Wat heb jij veel naar mij geluisterd. Veel goed advies gegeven en veel aandacht en zorg! Wat heb ik veel tranen bij jou gehuild........... Ik ben je heel dankbaar en heel veel dingen brengen in de dag dagelijkse dingen. Nogmaals heel veel dank. Liefs Truus. Anoniem

  Mijn ervaringen met Vera zijn erg goed. Ik kwam bij Vera binnen als een onzeker persoon die hopeloos op zoek was naar haar eigen emoties, die o.a. door een traumatische gebeurtenis behoorlijk geblokkeerd waren. In mijn hoofd was het een complete chaos en ik kon het niet overzien. Ook trok ik de ellende van anderen aan als een spons, waardoor ik zelf niet eens meer wist welke gevoelens ik bij welke situatie moest voelen. Om het mezelf gemakkelijk te maken voelde ik daarom maar gewoon niks meer. Heel lastig moet ik zeggen en ik begon als een gek te eten. Er ging elke avond een doos mini negerzoenen naar binnen. Ik had ze op alsof het borrelnoten waren en ik kon ze gewoon niet laten staan. Vera heeft me een methode geleerd om dit zelf aan te pakken in mijn hoofd en geloof het of niet, ik heb nooit meer een doos negerzoenen gekocht! Helemaal afgekickt gewoon en zonder enige moeite. Met deze methode kun je dus eigenlijk van alles wijzigen in je denken en doen. Je bent de bestuurder van je eigen handelen, maar je moet wel even met jezelf om tafel gaan zitten en er de tijd voor nemen. Ik heb geleerd de dingen een beetje bij mezelf te houden en de problemen van anderen niet naar mezelf toe te trekken. In sommige situaties kan dat niet anders want laatst had ik ook wel iets waar ik volledig in werd meegesleurd, maar toen het iets rustiger werd kon ik weer even alles op een rij zetten en situatie weer van me afzetten. Dat was me niet gelukt zonder de methode die Vera mij heeft geleerd. Doseren en filteren en vooral lekker bij jezelf blijven. Daar wordt het leven een stuk overzichtelijker van!


  Jacqueline

  Ik kwam bij Vera omdat ik overspoeld werd door verdriet, maar hier geen uiting aan kon geven. Vera, heeft mij geleerd, dat wat je doet met de goede intentie goed is. Kortom, blijf bij je gevoel en verwacht niet teveel van jezelf. Er gebeurde veel in mijn privéleven, samen met Vera heb ik zaken kunnen structureren en daardoor loslaten voor zover mogelijk. Iemand anders verdriet/pijn kun je niet overnemen, je kunt steun en aandacht geven. Het is niet van jouw!


  Joke

  Lieve Vera, ik wil je graag vertellen hoe ik de sessies heb ervaren en hoe anders ik in het leven ben gaan staan. Ik ervaar de alle afgelopen sessies als een groot wonder, dat een mens toch kan genezen terwijl ik dacht al zover te zijn. Eigenlijk dacht ik dat ik zo was, omdat ik er al zoveel aan had gedaan, maar wonder boven wonder kom ik via, via aan jouw praktijk en verhip het is gelukt. Ik kwam bij je omdat ik last had van angsten ontstaan vanuit het verleden. Jij hebt ze met jouw kennis en technieken weg laten vloeien en weten te stabiliseren. Ook had ik veel verdriet in mij, dit is geneutraliseerd. Komen er nu nog emoties naar boven door trikkers, dan weet ik wat ik doen kan om deze emoties te laten wegvloeien. De sessies heb ik als heel leerzaam en ontspannen ervaren. Ik ga een nieuw stuk leven tegemoet met veel minder overvloedige emoties en veel meer innerlijke kracht. Vera ik ben je dankbaar en raad een ieder aan sessies bij jou te volgen want het leven wordt dan een stuk gemakkelijker en echt het is genieten. Ik ben heel dankbaar voor de genezing en ik vond het ook altijd heel gezellig bij je. Je bent een schat. Liefs Joke.


  Berichtje van moeder Martine.

  Ik heb via de moeder met de Reversie methode, haar dochter geholpen. Hoi Vera Ik wilde je al eerder een berichtje sturen, maar druk met andere dingen en vergeten. Wiep (is de dochter) is helemaal van haar jeuk af !!!! Ik ben echt zoooooo blij met je !!! En Wiep ook natuurlijk. Ontzettend bedankt Vera. Uitspraak van Inge na een controle afspraak: He! lekker zo'n APKtje, Ik heb het gevoel of ik gedoucht hebt.


  Ineke

  Soms kom je op een punt in je leven dat je denkt, hoe moet dit verder. Je loopt steeds tegen de zelfde dingen aan. Eerst heb ik de basiscursus Enneagram gevolgd en daarmee was mijn interesse gewekt. Samen met Vera ben ik op pad gegaan en de weg van mijn wieg tot nu doorlopen. Enneagram, het pad naar Zelfbewustzijn. Veel emoties kwamen los, door de EIK methode werk je eraan en kan je ze transformeren en vooral loslaten. Door dit loslaten groeide er weer een hecht, liefdevol contact tussen mijn moeder en mij. Met respect en veel liefde heb ik afscheid van mijn moeder kunnen nemen. In mijn hart draag ik de herinneringen aan de bijzondere gesprekken en mooie momenten die we samen deelden, Niets kan de band verbreken tussen een moeder en haar dochter... Lieverd voor altijd in mijn hart.


  Christa

  Voor de buitenwereld kwam ik groot, sterk en blij over! Maar wat was dat een leugen,kwaad, leeg maar vooral eenzaam zo voelde ik me al jaren. Toneel spelen kunnen we allemaal, de één net iets beter dan de ander, je kan dit jaren volhouden als je wilt, tot de emmer overloopt! Dit gebeurde 4 jaar terug bij mij. De geboorte van onze dochter was als een ware spiegel voor me. Hoe ik me voelde, zo reageerde zij. De eerste jaren waren ontzettend zwaar, niet wetend eigenlijk wat ik met haar aan moest! Huilen, boos, driftbuien en vooral ontroostbaar was zij. Met alle extra problemen erbij zoals relatie en vriendschap, raakte ik mezelf helemaal kwijt. Via een vriendin kwam ik bij Vera. Nog nooit heb ik mezelf zo bloot gegeven en iemand toegelaten aan "mijn gevoel". Wat heb ik gehuild de eerste paar sessies. Het verdriet, de boosheid, de teleurstelling en de harde hand uit mijn jeugd hadden mij gemaakt zoals ik nu was. Iemand waar ik zelfs bang voor was. Dankzij Vera ben ik in gaan zien dat ook IK het waard ben om te bestaan. En dat het ook geen zin heeft iemand te beschuldigen! Stukje bij beetje brak de muur af, maar niet zonder slag of stoot. Langzamerhand kwam er weer hoop, hoop om mezelf weer te vinden en om daar in te geloven. Het verdriet en de boosheid verdwenen in rust en het onzekere maakte plaats voor duidelijkheid. Ook de band met mijn dochter veranderde. Voor het eerst in jaren kon ik zeggen "dat ik van haar hield". Dankzij Vera zag ik in hoe erg zij mij spiegelde en eigenlijk net zo om hulp schreeuwde als haar moeder! Hoe meer de muur afbrak bij mij en rust, blijheid en vrolijkheid toenamen, hoe meer ik mijn ware dochter zag! ook heeft het me laten inzien dat moederschap mooi kan zijn. ook mijn relatie liep stroef en onzeker, maar dat is wel voor 80% omgekeerd. Ik zeg geen 100%, want er zijn altijd wel punten waar je aan moet werken samen. Ik heb veel gehuild, maar ook veel gelachen op het eind.Door dit heb ik onwijs veel geleerd over mezelf, wat ik wil en verdien. Maar ook dat ik weer alles aandurf en aan kan. Mijn grootste angst is nu mijn kleinste zorg! Altijd zei ik: "het blijft er bij een", maar door deze ervaring voel ik me sterk, zeker en heb weer vertrouwen in de ware IK. Dat ik, we zelfs weer voor een kindje durven gaan. Wetend dat hoe ik me toen voelde, me nooit meer zal overkomen. Ik heb veel over mezelf en mijn dierbaren geleerd.Ik kan ook eerlijk zeggen dat ik de wijde wereld aandurf. Als ik nu in de spiegel kijk zie ik iemand die ik jaren terug ben kwijt geraakt, blij, vrolijk en vooral een gelukkige meid. Het is een leerzame reis geweest die heel wat heeft los gemaakt, maar die iedere minuut waard is geweest!!!!! Bedankt Vera.


  Esther

  Toen ik bij Vera kwam, eind november 2011 zat ik er wel redelijk erg doorheen. Niets leek meer leuk, alles leek moeilijk en regelmatig was er ruzie en onenigheid met verschillende mensen om mij heen. Daarnaast had ik al jaren last van een lichte vorm van bekkeninstabiliteit, die mij erg veel pijn bezorgde. Tijdens de eerste keer moest ik ontzettend huilen. Mijn grootste angst werd uitgesproken en sindsdien moet ik zeggen dat het geen angst meer is. Ik weet nog dat ik dacht, tijdens de eerste sessie: "als ik hier straks wegga, zet ik eerst eens mijn auto om de hoek (uit het zicht van Vera) en ga eens verschrikkelijk huilen". En jawel, ik ging zingend met keiharde radio de ring van Alkmaar op en dit is niet meer veranderd. Al na de eerste keer was het voor mij opbouwend en de pijn in mijn bekken was weg. Het was wel een tijdje niet zo gemakkelijk toen Vera alle lagen er af had gehaald en ik mij toch wel erg naakt, eenzaam en alleen voelde maar daar kom je doorheen en uiteindelijk kom je er weer veel sterker uit. Ik heb het als zeer bijzonder ervaren, om te voelen, te zien en te ervaren hoe je in korte tijd door hele kleine dingen kunt veranderen. Logische dingen zoals mij man aldoor na afloop zei als ik hem vertelde wat er besproken was. Mijn man die altijd cynisch is over welke therapie dan ook. Het mooiste en meest indrukwekkende was voor mij de sessie waar Vera via mij, mijn beide kinderen hun balans terug gaf. Ik kan bijna niet beschrijven hoe dat voelde. Toen ze met mijn oudste bezig was, eentje die veel en snel in huilen uitbarstte, voelde ik al na een zin de tranen in mijn ogen branden. Zo voelt hij zich dus! Zij heeft mij geleerd om te accepteren wat mijn kinderen voelen. Een groot goed, want gevoel is van je eigen en mag eigenlijk nooit door iemand anders veroordeeld worden. Dank je wel Vera, ook namens mijn gezin. Ze hebben hun leuke moeder en vrouw weer terug. Jij hebt mij geleerd dat ik bijzonder ben. Ergens, in de loop der jaren was ik dat vergeten.


  Ilona

  Lieve Vera, Eigenlijk heb ik er geen woorden voor om je te bedanken...Dit is een ervaring geweest die een ieder zelf moet meemaken. Niemand kan echt begrijpen wat jij kan bewerkstelligen bij mensen. Naar mijn idee is het van "binnen" veranderd in positieve zin. Ik kan me niet herinneren wanneer ik me voor de laatste keer zo goed heb gevoeld. De constante knoop in mijn maag is weg, ik kan beter met bepaalde situatie omgaan, maar bovenal ben ik zekerder van mezelf en geloof ik in mijn eigen kracht! Dat had ik nooit zonder jou kunnen bereiken. Ik ben je ontzettend dankbaar. Het was zonder twijfel, de moeite waard!. Je bent een bijzionder mens, Vera.... liefs Ilona XXXX


  Kaleigh

  Voordat ik bij Vera kwam was ik aan het einde van mijn latijn. Ik wist niet meer waar ik moest beginnen en alles leek in één te storten. Maar al vanaf de eerste sessie met Vera, voelde ik me stukken beter! Ik voelde me helemaal op mijn gemak bij haar en ze gaf me het gevoel dat vanaf nu alles beter zou worden en dat werd het ook! Ze heeft me laten zien dat alle kracht die je nodig hebt om gelukkig te zijn met jezelf en met het leven dat je leidt, allemaal in jezelf zit. Je moet alleen weten hoe dat in zijn werk gaat en hoe je dat moet aanpakken en Vera heeft mij daar ongelooflijk goed bij geholpen! Voor mij is Vera een inspiratiebron, vol positieve energie en wijsheid. Ik was altijd erg blij als ik weer naar Vera mocht, ik heb er nooit tegenop gezien. Elke sessie was voor mij erg leerzaam. Ik heb zoveel van haar geleerd en ben daar ontzettend dankbaar voor. Dankzij Vera zit ik weer lekker in mijn vel en kan weer van mezelf houden en van het leven genieten. Je bent bij Vera geen nummertje, je bent een persoon. Ze is altijd erg betrokken en je hoeft haar niet alles 100 keer te vertellen, ze onthoudt het en is altijd oprecht. Ik ben Vera voor eeuwig dankbaar en ik zal nooit vergeten wat ze voor mij gedaan heeft. Dankzij haar heb ik alles weer op de rit en ik weet dat ik altijd weer bij haar kan aankloppen als het allemaal nog niet zo gemakkelijk is.


  Hans

  In mei 2011 kwam ik in contact met Vera omdat ik van bepaalde fobische klachten af wilde en omdat ik meer wilde weten oven mijn eigenlijke zelf, wie ben ik, wat wil ik, etc. Na een plezierig eerste gesprek volgde er meerdere sessies verdeeld van mei 2011 tot de laatste in januari 2012. In die tijd heeft Vera laag voor laag gezorgd dat ik terug kwam te staan in mijn Enneagram essentietype. Tijdens het verloop van de sessies werd ik me al bewuster van mezelf en vielen puzzelstukjes op zijn plek. Langzaamaan werd ik weer de persoon die ik werkelijk ben en dat voelde als herboren. De fobische klachten zijn nagenoeg verdwenen en hoe ik nu in het leven sta is ook drastisch, in positieve zin veranderd. Ik voel me zelfverzekerder, sterker, intelligenter, waardevoller en meer met het Universum verbonden. Over Vera kan ik zeggen dat het een lieve betrokken vrouw is die veel verstand heeft van de dingen die ze doet. Ze laat je compleet in je waarde hoe gek je klachten ook zijn. Ze gaat voor de volle 100% samen met jou de strijd aan. Ze is discreet, vakkundig en flexibel. Ik ben erg blij dat ik haar heb mogen leren kennen. Samenvattend kan ik alleen maar zeggen tegen iedereen die dit leest: Als je ergens mee zit,hoe gek en onoverkomlijk het ook kan lijken, neem contact op met Vera Lina en maak een afspraak. Het kan je echt heel veel goeds brengen. Bedankt Vera! liefs Hans


  Petra

  Bij het persoonlijke ontwikkelingsproces dat het Enneagram EIK-traject beoogt, was Vera voor mij een sterke begeleider op de weg naar een groter bewust-zijn. Haar kennis van zaken, inzicht en sturende kracht in de richting van meer zelf-kennis en zelf-acceptatie kan ik iedereen aanbevelen!


  Claudine

  Als ik de ervaring in één woord zou moeten omschrijven, dan is dat eigenlijk niet mogelijk. Het woord bewust komt er het beste in de buurt en is veel omvattend. Ik heb de afspraken bij Vera als zeer omvattend beschouwd. Ik kwam bij Vera binnen alsof ik in een rollercoaster zat. Ik heb mijn grenzen heel erg overschreden waarna mijn lichaam mij echt letterlijk stop heeft gezet.Ik heb veel bijna opnieuw moeten leren en vooral moeten voelen. Ik heb mezelf heel lang weggecijferd en andere dingen op de eerste plaats gezet. Door heel bewust over dingen na te denken, te voelen en helemaal terug te gaan, ben ik er zelfverzekerder en rustiger uitgekomen. Ik heb samen met jou heel veel stappen moeten maken, maar per keer zag ik de vooruitgang. Je hebt me geholpen om mijn pad weer te vinden en de grenzen goed te bewaken. De afspraken ervaarde ik als heel prettig mede door jouw warme persoonlijkheid. Als ik wegfietste, voelde ik me vaak lichter en met weer goede bagage in mijn rugzak om verder te gaan. Ik heb me vaak afgevraagd hoe je e.e.a. voor elkaar hebt gekregen, maar die vraag zal misschien onbeantwoord blijven. Ik ben nu veel bewuster met dingen bezig. Ik ben blij dat ik je heb leren kennen en dat je veel voor me hebt betekend in het afgelopen jaar.


  Marjolijn

  Wat ben ik blij dat jij op mijn pad bent gekomen. Er is zo veel veranderd sinds ik vanaf februari 2011 bij jou ben gekomen! Ik sta veel rustiger en zekerder in het leven en kan weer genieten van de kleine dingen. Ik word niet meer geleefd, maar ik leef bewust en ik geniet ervan! Ik ben weer positief en laat me niet snel meer uit het veld slaan. Het heeft me verbaasd hoe natuurlijk de veranderingen in de loop van de maanden zijn ingebed in mijn leven. Niets was geforceerd of onnatuurlijk. Het kwam vanzelf en uit mezelf. De manier waarop ik nu op situaties reageer is zoveel anders dan een paar maanden geleden. Af en toe verbaas ik mezelf echt. Na het afsluiten van ons traject was ik een beetje bang dat ik in oude valkuilen zou stappen. Tot nu toe sta ik zelfverzekerd op eigen benen en ik denk regelmatig terug aan tips die je me hebt gegeven. Met een glimlach! Het "kaboutertje in het ruiten rokje", waar ik zo enorm om moest lachen, heeft mij in menige situatie echt de helpende hand geboden. Ik heb onze afspraken altijd als zeer prettig ervaren. het voelde absoluut veilig en vertrouwd om zoveel persoonlijke dingen aan je toe te vertrouwen. Je staat open, je bent geïnteresseerd, je bent lief, je veroordeelt niet en niets menselijks is je vreemd. ook je humor vond ik zeer prettig. Na onze afspraken had ik soms het idee dat ik bijna "verlicht" in de auto zat. Er is een zware last van mijn schouders gevallen en dat voelt nog iedere dag heel fijn. Hoe je sommige dingen precies doet weet ik niet, maar ik ben heel blij en dankbaar dat je op mijn pad bent gekomen! Je bent een bijzondere vrouw! Voor degenen die deze site lezen en twijfelen of ze een afspraak moeten maken schrijf ik: "Gewoon doen! Ik zou Vera echt bij iedereen aanraden, omdat ik zo blij ben met het resultaat van onze afspraken!"


  Anoniempje

  "Aanvankelijk dacht ik:"ach, wat geploeter en onzekerheid hoort er gewoon bij als je begin 20 bent, niets aan de hand. Bovendien als universitaire student kan ik prima nadenken, dus ik help mezelf wel, toch?". Vier jaar lang(!) bleef ik aarzelen, maar voelde al die tijd dat het moment zou komen dat ik toch zou bellen voor een afspraak. Toen ik dat uiteindelijk deed werd er een reeks enorm verhelderende, verwarrende, confronterende momenten in gang gezet. In de gesprekken die ik bij Vera heb gehad en ervaringen die ik heb opgedaan, voelde ik me als mens zo erkend en begrepen. Steeds opnieuw waren er momenten van herkenning. Ik voel mij nu letterlijk bevrijd, voel me opnieuw thuis in de wereld. Blokkades, overtuigingen en vastgelopen processen zijn in liefde opgelost. Ik kan mezelf van nu en van vroeger omarmen. Ik kan reguleren welke indrukken ik in mij toelaat. Ik heb geleerd om te gaan met zowel emoties als gedachten. Ik weet waar mijn kwaliteiten en valkuilen liggen, weet waar ik op moet letten, weet wat ( en dat) ik wil leren. De invloed die dit bewustzijnsproces heeft op mijn relaties en familie en vrienden is zeer duidelijk voelbaar. Mijn vriend heeft gelijktijdig met mij -weliswaar onafhankelijk van elkaar-hetzelfde gedaan: heel bijzonder om met vernieuwde kennis over jezelf en de ander in vrijheid, liefde en echt wederzijds begrip samen te zijn."Liefs......


  Peter

  Mijn ervaring: Ik kwam binnen en er wasrust, een prettige omgeving waar naar je wordt geluisterd. Het voelde ook als een veilige omgeving waar je in alle rust je verhaal kwijt kan. De manier van behandelen was voor mij nieuw, maar wel heel prettig en voelde als vertrouwd. In het begin van de therapie had ik het gevoel dat er veel veranderde en zeker in positieve zin. Daarna kwam ik in een dal waar ik als een ridder vocht zonder harnas aan, een korte maar onzekere periode. Bij het opbouwen voelde ik me steeds sterker en sterker worden, wat ik heel prettig vind, het is alsof ik de hele wereld aan kan.


  Carmen

  Bij Vera kwam ik doordat het mij niet lukte tevreden te zijn met wat ik heb bereikt. Het was nooit goed genoeg. Vera heeft mij laten inzien dat dit komt door geloofsovertuigingen, die ik heb opgebouwd in de loop der jaren en die mij beperkten om optimaal te genieten van het leven. Stapsgewijs heb ik deze met Vera voorgoed verwijderd en heeft zij mij handvatten gegeven om geen nieuwe beperkende overtuigingen te creëren. Na de therapie geniet ik meer van het leven en ben ik niet alleen tevreden maar ook gelukkig met mezelf. Voor mijn bezoek aan Vera was ik bang om mijn innerlijke drive; te gaan voor succes, te verliezen. Deze drive heb ik nog steeds en wordt nu versterkt door de kracht die ik krijg om trots op mezelf te zijn en te genieten vanuit het punt waar ik nu sta.


  Jacky

  Ik liep al geruime tijd op het laatste restje tandvlees en wist dat het now or never was om een doorstart te kunnen maken. Ik had een paar maal de site van Vera bezocht, gelezen over haar werkwijze en ervaringen van anderen bestudeerd. Toch duurder het nog een enkele maanden voordat ik de stap durfde te zetten om Vera te bellen. In de herfst van 2010 heb ik contact met haar opgenomen. Gelukkig kon ik al snel bij Vera terecht voor een kennismakingsgesprek. Op het moment dat ik bij Vera binnenstapte had ik het gevoel in een heerlijk warm bad terecht te komen. Tijdens het eerste gesprek werd dit gevoel alleen maar sterker en wist ik dat zij de juiste persoon was die mij kon helpen. Ik moest van ver komen, maar ontdekte dat er veel (niet verwerkt) verdriet en vastgezette emoties in mij zaten. Steeds weer

  werd ik met mijn neus op de feiten gedrukt en kwam feilloos naar boven wat de oorzaak was van alle klachten. Het is soms moeilijk, maar ook prachtig om te ervaren dat je door diverse levenservaringen door diepe dalen gaat en wat je meeneemt aan levensbagage in jouw rugzak. Elke sessie mocht ik een stukje bagage uit mijn rugzak halen en "verpakken" als een soort cadeautje of daadwerkelijk "verbranden". Mede door alle inzichten, adviezen en liefdevolle sessies ben ik op de goede weg en heb ik veel zelfinzicht gekregen. Vera ontzettend bedankt voor jouw adviezen, raadgevingen, geduld en prachtige werkwijze. Ik ben ervan overtuigd dat jij mensen (weer) de juiste weg kan wijzen om het pad te bewandelen dat voor hen is bestemd!! XX Jacky


  Mirjam

  Hallo Vera, Nogmaals bedankt, het is een raar idee om nu ?los? gelaten te zijn. Ik blijf eraan werken en wilde je bedanken namens ons allemaal omdat niet alleen ik baat heb gehad van onze sessies maar ons hele gezin. Groetjes Mirjam Hier het stukje voor jou website. Ik zat er helemaal doorheen en het was allemaal te veel. Werk, relatie en alles wat ik moest was te veel. Ik kan mezelf wel omschrijven als een nuchter persoon die niet zo snel ergens van onder de indruk is. Iemand vertelde mij over Vera en ik dacht baat het niet dan schaad het niet. Dus ik had een afspraak gemaakt met Vera. Onderweg voor mijn eerste sessie was ik erg scepties en wist eigenlijk niet goed wat ik moest verwachten. Wat me direct opviel was dat Vera een vriendelijk en open mens is. Je komt toch onwennig binnen bij iemand die je niet kent maar dat voelde direct goed. Tijdens de eerste sessie kwam direct naar voren dat wat ik ook moest ik was degene die dat mezelf aandeed en ik was verantwoordelijk voor mijn moeten. Vera laat je naar jezelf kijken en helpt je op die manier je weg terug te vinden naar een manier van leven die voor jou goed is. Ik heb mezelf opnieuw leren kennen en daarbij ook oud zeer los kunnen laten en terug kunnen geven aan degene bij wie het hoorde. Na iedere sessie voelde ik me beter. Na iedere sessie kwam ik met een blij en ontspannen gevoel thuis. Mijn omgeving zag mijn verandering, mijn rust, mijn manier van omgaan met andere, het kunnen luisteren naar andere zonder direct te oordelen. Mijn relatie is veel beter, we zijn door een diep dal gegaan en kijken nu samen naar de toekomst. Op mijn werk kan ik beter nee zeggen zonder me daar schuldig over te voelen. We hebben veel verwerkt waarvan ik dacht dat het er niet toe deed. Ik heb geleerd dat alles er toe doet, hoe je ermee omgaat is belangrijk. De rust in mijn leven is zo fijn en was zo lang niet aanwezig geweest dat ik de wijze lessen mee zal nemen in de rest van mijn leven. Ik kan zeggen dat ik van mezelf heb leren houden. Dat was een gevoel dat ik lang niet heb ervaren. Vertrouw in jezelf en luister naar jezelf eigenlijk zo simpel maar in deze tijd zo ongewoon. Ik zou zeggen als je op de site van Vera kijkt dan is daar een reden voor. En zoals eerder gezegd baat het niet dan schaad het niet. Vera ik wil je bedanken voor de weg die je mij heb gewezen. Ik zal zeker nog contact blijven houden. Lieve groeten, Mirjam


  Marianna

  Bedankt voor de fijne, inspirerende workshops die je met liefdevolle enthousiasme hebt gegeven. als Ebnneagram coach waren je sessies voor mij, van warme weiligheid en integriteit. Ik heb hierdoor mijzelf, mijn emoties en behoeften beter leren kennen. Ik voel mij in mijn handelen, gedrag sterker en duidelijker voor mezelf en naar anderen, meer in balans. Een warme groet en dikke knuffel, Marianna


  Ans

  Na een basiscursus Enneagram bij Vera waarin ik veel te weten kwam over alle typen van het Enneagram werd ik nieuwsgierig hoe het werkte. Ik wilde zelf ondervinden of de Eik methode bij mij ook goed werkte. Ik voelde me niet zo happy en onzeker in mijn doen en laten. Ik wist dat Vera mij daarbij goed kon ondersteunen. Zoals ieder mens maak je in de loop van je leven een heleboel gebeurtenissen mee. Ze zijn van vreugdevolle aard en ook zijn er verdrietige tijden en momenten. Het mooie van het Enneagram vind ik dat je je hele leven doorloopt van de wieg tot aan nu. Allerlei fasen in je leven komen weer boven en het mooie is om te weten dat het situaties zijn waar je heel vaak aan denkt of over praat. Je hebt ze verankert en door de Eik methode werk je eraan en kan je ze transformeren en achter je laten. Vera reikte daarbij mooie visualisaties aan die je helemaal tot rust lieten komen. Er kwamen wel emoties los en daar is niets mis mee. Bij Vera voelde ik me veilig. Ze heeft me veel goede raad gegeven wat opheldering gaf en waar ik weer mee verder kon. Wat het mij gebracht heeft is dat ik nu anders naar de ander kijk en mezelf beter begrijp, althans dat is mijn leerproces om mee verder te gaan. Want het leven gaat gewoon door en iedere dag brengt weer nieuwe mooie momenten op mijn pad. Lieve Vera bedankt voor je coaching en steun in het afgelopen jaar. Ans


  Mark

  Eind november vorig jaar ben ik bij je gekomen omdat ik mezelf irriteerde aan mijn gedrag, veel te opvliegerig en kon me heel erg irriteren aan het gedrag van andere mensen. Ik was dus eigenlijk zover dat ik sommige gelegenheden ging vermijden omdat ik dan verwachtte dat ik dan mezelf zou gaan irriteren. Uiteindelijk nam het zulke vormen aan dat ik besloot dat er wat aan moest gebeuren. Ik kon zelf blijkbaar niet de oorzaak vinden van mijn gedrag of denkwijze herleiden. We zijn toen bezig geweest met het meer bewust worden van mezelf, wie ik ben, wil zijn of pretendeer te zijn. Uiteindelijk zijn we eruit gekomen, middels eneagrammen, in de zin dat ik mijn gedrag een stuk beter kan verklaren en dus veel beter om kan gaan met wat ik voorheen bedreigende situaties noemde. Ik heb het gevoel dat ik veel meer rust en (mentale) kracht heb dan voor deze behandelperiode. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb. Voor mij heeft het gewerkt.


  Marjo

  Ik heb bij jou de behandelingsmethode gevolgd van oktober tot maart. Ik wist niet goed wat het in hield maar ik kwam binnen als een verdrietige vrouw, niet goed in mijn vel en ben weggegaan als een vrouw die goed in haar kracht staat, in balans. Het was een prachtige reis en erg indrukwekkend!Vera je bent een lieverd en geweldig, ik ben je erg dankbaar!Ik hoop dat je nog vele mensen mag begeleiden.liefs Marjo


  Eva

  Op 27 Augustus 2010 kwam ik voor het eerst bij Vera voor mijn therapie. Ik had geen idee waar ik in terecht was gekomen dus liet het maar op me af komen. Deze emotionele therapie heeft me echt geholpen. Ik ging altijd zo erg mee met die therapie tot duizeligheid aan toe. Heb heel veel meegemaakt in 6 maanden tijd tijdens de sessies en na de sessies. Maar uiteindelijk is het goed gekomen en daarvoor wil ik Vera heel erg bedanken. Zit nu lekker in mijn vel en er zijn veel positieve veranderingen gekomen in mijn leven.


  Marga

  Lieve Vera, In april ben ik aan de reis met jou begonnen, in december na 10 sessies is het afgerond. Ik kwam als een jankende, slecht slapende, boze, zeer gefrustreerde vrouw bij je binnen. En loop nu verlicht jou deur uit. De eerste keren moest ik erg wennen aan de methodes die gebruikt werden, een beetje hocus spocus leek het, maar later bleek, zeer effectief. Jij hebt mij, geconfronteerd, gesteund, gestuurd, opnieuw geprogrammeerd en ook veel liefdevolle woorden gegeven. Ik zou iedereen willen aanraden om bij jou in behandeling te gaan, je geeft jezelf een kado voor het leven. Ik dank je voor alles. Lieve groet Marga


  Patricia

  Op 6 april 2010 ben ik geveld door een virus op mijn evenwichtsorgaan. Zes dagen en nachten zat ik in de hardste achtbaan, kon amper nog lopen en kreeg uitvalsverschijnselen. Mijn hoofd probeerde mij nog iets te laten ondernemen, maar mijn lichaam deed helemaal niets meer. Eind april toen ik nog steeds weinig verbetering zag, kwam ik bij Vera. Aanvankelijk voor een kennismakingsgesprek, maar uiteindelijke bleef ik 3,5 uur. Ik had een luisterend oor, zonder verwijten. Vera vertelde dat alles wat ik had gedaan, dit wel had gedaan met de beste intentie. Duidelijk werd dat ik in een heftige burn-out had. Al ruim tien jaar pleegde ik roofbouw op mijn lichaam, was letterlijk doof voor wat mijn lichaam mij vertelde. Slecht slapen, druk op de borst, nekpijn, tintelingen. De techniek van het Enneagram die Vera gebruikt, waarbij men weer in zijn eigen energie komt, heeft mijn herstel bijzonder goed gedaan. Ik zie het als de harde schijf van een computer, er zit zoveel vast in je onderbewuste, dat Vera die schijf als het ware ?reset?. Ik heb deze therapie ervaren als heel bijzonder. Voelde letterlijk bij de sessies, iedere cel in mijn lichaam. Ik krabbelde beetje, bij beetje op en heb nu een andere leefwijze aangenomen. Geen overvolle agenda meer, zeker 1 dag in het weekend helemaal niets. Pauzes voor mezelf inlassen zodat ik weer kan opladen. Dan regelt de kosmos het verder vanzelf. Heus wij hoeven echt niet alles alleen te doen, dat leggen wij onszelf maar op. Sta er voor open dan krijg je zomaar hulp uit onverwachte hoek. Patricia


  Carola

  Ik heb een heel goed gevoel over onze ontmoeting. Het raakte me regelmatig en de gesprekken gaven voldoende stof om op eerlijke wijze te dwarrelen. Het is een kunst om dit werk op een oprechte manier uit te oefenen. Ik wens je veel goeds, liefde en nog meer zicht op het onderbewuste van de mens. liefs, Carola


  Afra

  Ik Afra, heb bij Vera de behandelmethode van het Enneagram door gelopen, vanaf April t/m. Oktober. Het was een zeer bijzondere ervaring. Ik heb veel inzichten over mijzelf gekregen en ben heel gelukkig dat er een manier is om heel veel programmatische aansturingen die in mijn systeem zaten en die mij belemmerde in het zijn van de persoon wie ik ben, zo verwijderd konden worden. Het is geweldig dat er mensen zijn zoals Vera die zich deze therapeutische geneeswijze eigen gemaakt hebben, want het is zeer intensief, om anderen er mee te kunnen helpen. Ik ben Vera heel dankbaar om haar duidelijke en liefdevolle wijze van werken en omgaan met mijn ? bagage, en wens haar nog heel veel succes met het werken met het Enneagram. Afra de Wit.


  Frieda

  Ik kwam bij Vera via een beurs in de grote kerk Alkmaar. Ik voelde me al een tijdje erg belabberd, ook door erge pijn aan mijn voeten (mogelijk hielspoor). Ik weet het nog goed, die regenachtige middag toch nog naar die beurs gegaan. Het moest zo zijn, ik werd gegrepen door de manier van werken, liet mij testen waaruit bleek, dat ik bijna energieloos was. Op de beurs met al die mensen om mee heen barste ik in tranen uit, ik kon het gewoon niet tegen houden, ja ik was zo moe!!! Bij de eerste afspraak was mijn vraag, dat ik zo graag wilde werken aan een eigen massage praktijk. Maar elke keer is er die twijfel, geen zelfvertrouwen en persoonlijke onzekerheden We hebben hard gewerkt aan o.a. dat ik van mezelf moest houden en in situaties waar ik uit wilde komen, er te staan. Nu aan het eind van deze sessies, zit ik lekker in mijn vel (bijna geen voeten klachten meer), meer energie, mijn massage praktijk opgestart en werk ik samen met twee andere masseurs aan een voetreflex massage arrangement die we met z?n drietjes hebben opgezet. Natuurlijk er zijn momentjes van twijfel en onzekerheden maar dat zie ik nu heel anders en positief!! Ik heb de keus het anders te zien en doen, daar iets van te kunnen leren en los laten. bedankt Vera, lieve groet Frieda


  Astrid

  16-3-201O onrust, zelf had ik daar behoorlijk last van maar het ergste was dat ik het overbracht op mijn dochters. Dus via via kwam ik met mijn jongste dochter bij Vera. Me dochter is daar nooit meer geweest maar ik mocht wel terug komen en heb een hele reeks van bezoeken gehad. Gelijk vanaf het eerste bezoek had ik zo?n goed gevoel bij Vera. Ze laat je heerlijk praten en nadenken over bepaalde onderwerpen. Ik heb me over mezelf verbaasd, ik heb gelachen en ik heb gehuild. Mijn doel was een lieve rustige leuke moeder zijn voor mijn meiden. Gistermiddag kwam ik terug van me laatste bezoek aan Vera en uit het niets kwam me dochter naar me toe met de woorden: Mam, ik ben heel blij dat jij mijn moeder bent, ik vind jou heel lief. Ze gaf me een dikke knuffel en liep weer door! Mooi he. Door mijn bezoeken aan Vera ben ik in een veel betere balans gekomen. Als ik in een dip zit, kruip ik er eerder uit. Ik herken het en erken het. Boosheid is eerder voorbij en ik voel me een prettiger mens. Positief en vol energie. Ik geniet enorm van me gezin. Ik gun echt iedereen deze hele ervaring. Jammer dat ik klaar ben, ik zal de bezoekjes zeker missen. Maar ik voel ook dat het goed is zo. Bedankt lieve COACH, lieve Vera. Liefs van Astrid de Groot


  Pamela

  29-1-2011 Ik kwam bij Vera omdat ik niet lekker in me vel zat en het leven me op dat moment zwaar tegen viel. Had nergens zin meer in en alles leek wel te veel. Ik had Vera opgebeld en het voelde gelijk al heel erg vertrouwd. Ik was wel een beetje afwachtend van wat is dit voor therapie. Je komt bij Vera binnen in een heel warm en vertrouwd nest waar je helemaal je zelf kan zijn met een lach en een traan. Nou en die zijn er zeker veel geweest. Met de handvatten die ik van Vera heb gekregen kan ik en durf ik weer alles te doen en kan ik weer genieten van het leven en de dingen er omheen. Het is een proces van allerlei gebeurtenissen in je leven die je bewust en onbewust niet hebt kunnen verwerken of hebt kunnen los laten. Ook is het apart dat wanneer jij denkt dit heeft geen invloed op mij gehad het dan toch nog naar boven kan komen via je onderbewust zijn. En dat het dan toch iets is wat je moet loslaten. Ik voelde me met elke sessie een stukje lichte in me hoofd worden zodat er meer rust kwam. Ik was een doemdenker en nu met de handvatten ben ik dat niet meer. Elke sessie was het weer een verrassing en een verademing als er weer zaken opgelost en opgehelderd waren. Als je een hele tijd met angsten hebt geleefd en je nu weet hoe je ze kan behandelen dan kan ik je zeggen er gaat een wereld voor je open. Vera heeft mij ook geleerd om naar de dingen in het leven anders te gaan kijken en niet gelijk een oordeel klaar te hebben. Maar nu ik zo het hele traject het doorlopen kan ik het echt iedereen aanraden.Je wordt weer bewust van je eigen ik. En je leert ook weer te luisteren en te vertrouwen op je eigen intuïtie. Lieve Vera bedankt voor deze wijze les. Pamela


  Sonja

  23-9-09 Ik kwam bij Vera omdat ik al drie jaar lichamelijke klachten had.Ik was er van overtuigd dat dit te maken had met gebeurtenissen die ik lekker had weg gestopt.Ik was een sneltrein die bekaf was en niet meer blij kon zijn .Vera heeft me geleerd door anders naar gebeurtenissen te kijken en ze te leren begrijpen, dat je ze een plekje kan geven Dit heeft een enorme opruiming in mijn hoofd gegeven. Vera geeft je de ruimte om te huilen (heel veel) en ook te lachen.Er zijn totaal geen drempels, heerlijk. Deze periode kan ik alleen maar zien als een verrijking van mijn leven. De handvatten die Vera mij heeft aangereikt hebben er voor gezorgd, dat ik blijer in het leven sta en minder tegen dingen opzie. Je leert meer bij jezelf te blijven en dat scheelt heel veel negatieve energie. De affirmatie welke mij er ook goed heeft geholpen is:Ik geniet van mijzelf en hou van mijzelf en geniet van alles om mij heen. Ik zeg het nog iedere dag. Lieve Vera onwijs bedankt!


  Sijtje

  13-9-09 Ik ging met een ontzettend dubbel gevoel naar de eerste sessie toe. Ik had ondertussen voor mijn pleinvrees, al zoveel geprobeerd. Dat uiteindelijk toch niets heeft geholpen, maar ik had ook gehoord dat dit zeker zou gaan werken. Na de eerste sessie voelde ik me eigen, meteen al een stuk beter. Toen vervolgens de tweede sessie was geweest kon ik niet wachten tot de volgende weer was en zo ging het steeds weer na iedere sessie. Na alle sessies met veel plezier te hebben doorlopen voel ik me nu echt als herboren. Ik doe nu alles weer waar ik zin in heb en niets of niemand houd me nu nog tegen! Vera, ontzettend bedankt voor wat je in zo'n korte tijd toch maar mooi voor elkaar gekregen hebt!


  Sylvia

  Nadat ik me al heel lang niet lekker in mijn vel voelde zitten ben ik uiteindelijk bij Vera terecht gekomen.Ik ben heel erg blij dat dit is gebeurd. De sessies hebben me rust gegeven en hebben me erg veel duidelijk gemaakt over het waarom van al mijn onrust.Er kwamen zeer verrassende en emotionele gebeurtenissen boven water en door dat alles op de juiste plek te zetten voel ik mij echt een ander mens. Ik kan oprecht zeggen dat ik me een leukere vrouw,moeder,dochter,zus,vriendin,collega,kortom een leuker mens voel.En dat was voor bij heel belangrijk. Lieve Vera,bedankt daarvoor.Ik vind je een heel bijzonder en warm mens en ik mis je nu al.


  anoniem

  Vera heeft mij stapsgewijs en op heldere wijze meer inzicht gegeven in wie ik ben, hoe ik mijzelf heb ontwikkeld en wie ik kan en wil zijn. Ze heeft me gemotiveerd om volledig in mijn kracht te gaan staan en geholpen bepaalde angsten en herinneringen los te laten. Het heeft mijn leven verrijkt."Marcelin onze sessie van vandaag zei jij: Ik noem jou als ik het over je heb,mijn lieve toverkol". Daarmee gaf je mij een geweldig compliment. Dank je wel daarvoor. Vera


  Sandra

  Mijn zoektocht naar innerlijke rust Ik had al het een en ander vernomen over de grote resultaten die mensen om mij heen bereikt hadden met de methode E.I.K. Zelf was ik gevraagd door Vera als proefpersoon tijdens haar studieperiode, maar ik was hier toen nog niet aan toe. Nadat ik een paar maanden de enthousiaste verhalen had gehoord en de methode wat meer uitgelegd had gekregen, was voor mij toch wel duidelijk dat dit mij enorm zou kunnen helpen. Ik worstel al zo goed als mijn hele leven met angsten. Ik was hierdoor heel snel onzeker. In mijn volwassen leven is hierbij de angst om ziek te zijn/worden een hele grote rol gaan spelen. Je begrijpt dat dit een heel beperkende werking heeft op je spontaniteit, je zelfstandigheid. (ik gaf bijna alles uit handen en bleef heel erg aan mijn ouderlijk huis hangen om me maar veilig te voelen) Daar kwam nog bij dat ik na de bevalling van mijn eerste kindje een enorme postnatale depressie kreeg die het er allemaal niet beter op maakte. Al met al was ik dus erg onrustig en werd de drang om de rust terug te ?veroveren?steeds groter. Met enige angst (want daar was ik erg goed in) begon ik bij Vera aan de behandeling. Ik was als de dood dat er allemaal onverwerkte zaken boven zouden komen, waar je dan weer iets mee moest. Tot mijn grote verbazing kwamen er allerlei zaken naar boven die ik bewust niet als heel dramatisch had ervaren en zaken die ik verwacht had bleven weg. Het aparte hieraan is dat je naar de energie van dat moment terug gaat en dan merkt dat je onderbewuste hier dus enorm mee zit. Er zijn dan ook heel wat tranen gelaten. Al met al kwam ik iedere sessie een stukje lichter terug en heb vele mooie ervaringen beleefd. Zo kwamen er een aantal ervaringen uit vorige levens naar voren die mij in dit leven nog beperkten. Ik was altijd bang dat er iets met mijn hart aan de hand was en heb het ongelooflijk moeilijk gehad met het hartinfarct van mijn vader. Nu bleek dat ik in mijn vorige leven aan een hartinfarct ben gestorven en niet meteen dood was, maar nog enige tijd in doodsangst heb gezeten. Dit heb ik in het vorige leven dus niet goed meer kunnen verwerken en heb ik in dit leven deze angst meegenomen. Na deze sessie was dit helemaal weg. Dat vind ik het mooie van de E.I.K. methode, het wordt doorvoeld en dan kan het weggenomen worden. Nu ik helemaal klaar ben en mijn innerlijke rust inderdaad teruggevonden heb, merk ik dat ik heel anders in het leven kom te staan. Mijn intuïtie waar ik nooit echt op kon vertrouwen (bang dat ik niet het goede voelde of dacht) komt nu luid en duidelijk door. Ik vertrouw weer op mezelf en ben veel zelfstandiger. Door alle blokkades die weggenomen zijn voel ik me echt een ?lichter?mens. Sandra


  Ineke

  Mijn E.I.K.ervaring Aanzet Van eind maart tot halverwege juli in 2007 heb ik Vera 8x bezocht voor een E.I.K. sessie. Ik kende Vera al langer (van een aantal cursussen) en wist dat zij de opleiding Enneagram Integratie Kunde ofwel E.I.K. volgde. Wetend hoe gedegen en onderlegd Vera haar werkzaamheden oppakt had ik er het volste vertrouwen in. Eigenlijk hoefde ik niet eens precies te weten wat het inhield en ging op mijn gevoel af, dat Vera degene zou zijn die mij zou kunnen helpen. In feite had ik niet echt het idee dat ik een groot probleem had. Het was slechts een blijvende hunkering diep in mij naar innerlijke rust en wat terugkerende lichamelijke kleine klachten die mij parten speelde. Ik vond dat dát maar eens opgeruimd moest worden, nu ik de 50 gepasseerd was en het blijkbaar niet vanzelf over ging. Zowel in mijn werk als privé had ik de dingen wel aardig op een rijtje en verwachtte geen schokkende dingen. ervaring Via spiertests stelde Vera vragen aan mijn onbewuste. Zo kwamen we elke sessie tot een bepaalde leeftijd, waarop iets op mij van invloed was geweest. Het rare is dat ik meestal precies wist om welke ervaring het ging: een verliefdheid op 15-jarige leeftijd, het vertrek van een directeur, een zware periode op het werk, onzekerheid binnen mijn relatie, een nieuwe baan. Al met al op het oog geen absurde dingen om mee te maken. Toch waren deze zaken er kennelijk verantwoordelijk voor dat ik mijzelf ging wapenen met een aantal overlevingsmechanismen. Per gebeuren werden bepaalde eigenschappen versterkt en andere onderdrukt zonder dat ik me daarvan echt bewust was. Het eigenlijke E.I.K. werk begon telkens na dit punt. Vera putte uit en dik en super efficiënt lesboek om deze mechanismen stuk voor stuk op te lossen. Hierbij liet ze niets aan het toeval over . Ze wist exact wat ze achtereenvolgens ging doen. Ze toetste de intensiteit van de emoties, herstelde chakra?s die verstoord waren, loste kernovertuigingen op, paste mantra?s toe, doorbrak verdedigingssystemen, onderzocht het stresspunt, visualiseerde gewenste gevoelens, verschafte me ondersteunende druppeltjes, deed een helende reis, vroeg en kreeg zelfs steun van de engelen. Het doel van dit al was om de emotionele blokkades op te heffen. Ik onderging de behandeling door me open te stellen en probeerde nergens van op te kijken om het proces onverhinderd door te laten gaan. Keer op keer was ik echter verbijsterd over de trefzekerheid van de acties. Het voelde aldoor als het enige juiste. Eigenlijk leek het erop alsof ik in en bootje gestapt was wat mij vanzelf door een wonderlijk divers en onwaarschijnlijk landschap voer en zonder meer zijn precieze bestemming kende, terwijl ik er niets voor hoefde te doen. Gedurende dit proces werd ik meermaals bevangen door emoties en voelde een diepe helende werking, waar ik geen woorden voor had ( en nog). Wel weet ik, dat er elke sessie echt iets was opgelost. Ik voelde me na iedere keer losser en vrijer, alsof ik ruimer werd van binnen. Ook merkte ik dat ik anders in het leven kwam te staan op een subtiele manier. Het leek net alsof ik meer toeschouwer werd in mijn eigen bestaan. Níet omdat ik afstandelijk geworden was, maar omdat mijn emoties me niet meer in hun greep hadden. Terwijl ik mezelf tot dusver als redelijk verstandig en evenwichtig beschouwde. tenslotte Omdat ik gaandeweg veranderde drong het, toen de klus geklaard was, niet echt tot me door wat dit alles me nu eigenlijk had opgeleverd. Wel voelde ik een oneindige rust. Pas toen ik voor de eerste keer schoorvoetend iets van het proces aan een ander probeerde te uit te leggen besefte ik dat de E.I.K. methode onvoorstelbaar doeltreffend is en een aanrader is voor iedereen die om welke reden dan ook dichter bij zijn essentie (?geestelijke kern? volgens van Dalen) wil komen te staan. E.I.K. is echt uniek te noemen vanwege een werkwijze die geheel in kaart is gebracht, systematisch wordt toegepast en daardoor puur wetenschappelijk is gecombineerd met een scala aan spirituele toepassingen. In 20 uur tijd ben ik een waarachtig mens geworden, vrij van angsten, onzekerheden, kwetsuren. Daar ben ik zó dankbaar voor. Dat dit bestaat. Ineke