Ervaringen

 • Yoris
  Joris was al eigenlijk een beetje tegen zijn zin bij mij gekomen. Twee dagen later komt zijn moeder bij mij en vertelde dat Joris in de avond zei: "Vera is wel een wijze vrouw he? "

  Recessie methode reactie
  Ik kwam bij Vera via een vriendin, in eerste instantie een klein beetje sceptisch, of noem het zenuwachtig. Wat kon verwachten en kon op deze manier onze zoon geholpen worden? Onze Zoon had woedeaanvallen, waarbij ik hem niet meer kon bereiken, hij is nu nog jong maar als hij ouder is en ik hem niet meer aankan? Via Vera kwam er meer duidelijkheid, waar zijn aanvallen vandaan kwamen en kan ik hem helpen om de woedeuitbarstingen te beperken. Door de juiste vragen te stellen, kan je al een hoop woede weghalen. Ook kwam ook een hoop te weten over mezelf,hoewel het niet over mij ging kwam er toch het een en ander naar boven en weet ik nu dat ik hem meer moet vertellen over wat er aan de hand is. Wat ik heel bizar vond is dat Vera via mij contact kan maken met hem. Dat blijft gek, soms ongeloofwaardig..... Maar de antwoorden waren juist..... Dus ja, dan kan je niet anders dan dat je, je er helemaal aan over moet geven!wat ik ook fijn vond was dat hij er eigenlijk helemaal niet mee belast was, gewoon al die uren op school was! en nu gaan we het zelf doen. Nee zijn woede is helemaal niet weg, maar wel een stuk minder en ik heb meer begrip voor zijn reactie, sommige dingen moet je ook accepteren, sommige dingen horen bij zijn karakter. Maar wel heel fijn dat we hem nu kunnen helpen met zijn onmacht... Want dat is eigenlijk wat zijn woede is, onmacht en gebrek aan zelfvertrouwen. Met de tips en inzichten kunnen we verder met de wetenschap dat als er iets is en we lopen vast dat we altijd terug kunnen komen. Liefs Sylvia.

  Miranda en Iris
  Ik zou je nog even laten weten hoe het met Iris gaat, maar omdat het zo goed gaat vergeet je het wel eens he? Het gaat echt super met Iris, ze is zo zelfverzekerd en heeft het gevoel dat ze alles en iedereen aankan. Heeft na de laatste sessie bij jou geen enkel moment gehad dat ze  het niet meer zag zitten of angstig en paniekerig was. Doet van allerlei dingen (zingen, paardrijden, logeren, spelen) en denkt met (later thuis) daarover nog na, maar doet het gewoon en genieten van. We zijn met logopedie gestopt. Probeer maar wel zoveel mogelijk zelf te verbeteren op het moment dat ze zinnen of woorden verkeerd zegt. Is nu naar groep zes gegaan met twee nieuwe juffen. Rekenen blijft ze moeilijk vinden en dus ook niet leuk maar taal en spelling vindt ze geweldig. Kortom het gaat super met Iris en we zeggen ook regelmatig tegen elkaar dat ze zo positief is veranderd. Echt een blije meid en dus ook een blije moeder, bedankt!

  Hallo lezers
  Toen onze zoon bij Vera kwam, wisten we al dat hij hoog sensitief is. Het probleem was echter dat hij op school steeds heel gemakkelijk werd afgeleid. Hij maakte niet de hoeveelheid werk die de andere kinderen wel maakten, blokkeerden als dingen niet lukte, had ook last van faalangst. Hij zat daardoor niet lekker in zijn vel. Vera heeft hem geleerd hoe hij zich zelf kan afschermen van teveel prikkels. Hoe dat werkt met aura's, hoe zijn gedachten niet de baas zijn, maar zijn ik, die boven zijn navel ziet! Vera leerde ons ook hoe de matrixmethode werkt. Ze lieten hem eerst binnenkant van zijn hoofd tekenen, waaruit bleek hoe vakken door elkaar heen lagen. Hoe vol en onoverzichtelijk het daardoor was. Op school leer je nu eenmaal niet hoe je alle informatie moet opslaan! Ze liet hem alles uit zijn hoofd halen (in zijn gedachte) en hij wilde een ladenkast om op te ruimen en die bouwde hij in zijn hoofd. Toen maakte ze samen een schema hoe die kas met schoolvakken moest worden ingedeeld. Alle informatie werd vak voor vak weer in zijn hoofd teruggebracht. Voortaan kan hij alle nieuwe stof in het juiste laatje stoppen en daardoor ook sneller terugvinden in gebruiken.
  Mijn zoon geeft aan dat het nu veel rustiger in zijn hoofd is en dat vertelde hij later ook op school aan de juf.
  De eerste weken vond hij het werken met de matrixmethode lastig. Hij had weinig zin in dat gedoe met die laatjes. Maar de laatste tijd past hij de methode wel toe. Zeker nu een meisje uit zijn klas ook de matrixmethode heeft geleerd en gebruikt. Zij heeft net als hij in kookstandaard om hun boeken tegenaan te zetten, zodat de leerstof op de juiste manier binnenkomt. Want Vera ontdekte dat hij leert met beelden en geluid. Dus als hij nu iets moeten leren, houdt hij dat op ooghoogte is een leest het dan hard op voor en dat werkt!
  Hij werkt nu meer en is een stuk ontspannender thuis en in de klas. We zijn heel erg blij dat Vera hem zo heeft kunnen helpen. Ze is een heel betrokken, hartelijke vrouw, die enorm veel kennis en  mensenkennis in huis heeft!
  Een heel warme en bijzondere persoonlijkheid.
  Lieve Vera, dank je wel!!!!
  Een dankbare moeder

  Francis
  Zoals beloofd zou toch even bij je terug komen om aan te geven hoe het met mijn zoontje Bo gaat. We hebben er inmiddels een heerlijk weekje vakantie met zijn drieën op zitten en ik kan je aangeven dat het goed met de kleine gaat. De ontlasting was de afgelopen week geen probleem en komt er regelmatig. Dank je voor je tijd en imput.

  Lieve mensen
  Een half jaar geleden hoorde ik voor het eerst iets over de matrixmethode en dat kinderen met dyslexie daar baat bij zouden hebben. Zo kwam ik bij de praktijk Charmiëne terecht bij Vera. Totaal blanco gingen mijn dochter, man en ik er op af. Daar werden we welkom geheten door Vera zelf. Een rustige lieve vrouw die meteen een vertrouwd gevoel uitstraalde naar mijn dochter, mijn man en mij zelf. Vera ging meteen met onze dochter in gesprek en dat gebeurde op zo'n prettige manier, dat onze dochter vanzelf haar verhaal en alle problemen erom heen begon te vertellen. Mijn man en ik maakte aantekeningen en noteerde de methode die Vera als oplossing gaf. Na ons eerste gesprek gingen we met een voldaan gevoel naar huis en ook met een aantal opdrachten. Dat viel in het begin niet mee, omdat onze dochter al 11 is en er al een heleboel foute woorden in haar hoofd rond dwaalde. Onze eerste taak dus omdat zover mogelijk op te schonen en goede woorden terug te plaatsen in de daarvoor gemaakte ladenkast die ze in haar hoofd had gemaakt. Maar met elke dag wat woorden aanpakken kom je al een heel eind. Ook bleek dat onze  dochter een beelddenker is. Een oplossing daarvoor is het boek waaruit je leest of leert op een standaard te plaatsen. Gelukkig stond er juf voor alles open en mocht onze dochter met haar kookboek standaard op haar tafel aan de lessen deelnemen. Het was meteen duidelijk dat ze op die manier aanmerkelijk sneller en beter kon lezen. Daarna kwamen ook de andere vakken van school aanbod. Voor elk vak werd in de volgende bezoek een lade aangemaakt in de kast in haar hoofd en alle informatie van school moest ze gaan plaatsen in de juiste lade. Ook de tafels werden zo aangepakt en andere dingen waar ze moeite mee had. Ook waren er momenten waarop het helemaal niet lukte omdat er iets in haar hoofd zat waar de boel blokkeerde. Bij het volgende bezoek aan Vera leerde ze zelf de blokkade te verwijderen uit haar hoofd. Nu ze het doorheeft hoe ze zelf die blokkade kan verwijderen en gaat het een stuk beter om de informatie op de juiste plek in haar hoofd te plaatsen. Bij elkaar is onze dochter vier keer bij Vera geweest. Het lezen gaat al beter en het leer gaat ook gemakkelijker, omdat ze nu sneller de informatie terug kan vinden in haar hoofd. Het is een blij opgewekt kind geworden dat met veel plezier naar school gaat. En wie wil dat nu niet. En dat is iets wat het, het waard maakt om het zeker eens te proberen!
  Een hele blije moeder.

  Mijn zoon
  Lieve Vera, ik wil je laten weten hoe het nu met onze zoon gaat. als hij 's morgens beneden is horen we hem zingen dat hij die dag naar school mag, dat is dus een grote verandering.. Hij heeft tegenwoordig ook meer energie om zijn leven te leven. Met zijn hoofd ordenen zijn we af en toe wel aan de slag, hij houdt niet zo van opruimen als hij heeft gespeeld, ook al weet hij dat het fijn is om in een opgeruimde omgeving te spelen. Die houding heeft hij ook een beetje naar het ordenen van zijn ladekastje eens in zijn hoofd. Dankjewel ook namens onze zoon.

  Neefje
  Ik moest even goed nadenken wat ik ging schrijven. Nadat ik met de matrixmethode gecoacht ben haal ik veel meer tienen. Ik heb een handige manier gevonden om te leren. Het onthouden gaat ook beter, niet alleen op school maar ook thuis. Mijn hoofd is van binnen rustiger geworden, niet meer zo'n rommeltje. Mama heeft even geholpen met het schrijven, zo vind ik het een goed stukje.
  Groetjes van Gijs en mama Sonja.