Reiki I

 • Reiki werkt in principe op vijf gebieden:

  • ze heft energieblokkades op
  • ze leidt tot diepe ontspanning
  • ze ontgift
  • ze voert genezende levensenergie aan ( vitaliteit.)
  • ze verhoogt de vibratiefrequentie van het lichaam, doordat er extra levensenergie wordt toegevoegd.
  Ieder mens wordt geboren met een open Reiki kanaal, maar na verloop van tijd treden er blokkades op door onverwerkte emoties of trauma's. Deze blokkades kunnen zich zowel lichamelijk, emotioneel als geestelijk uiten. De energie kan dan niet meer optimaal door de energiebanen stromen. Door een Reiki initiatie, wordt je opnieuw afgestemd op de universele energie, blokkades worden opgeruimd, klachten verminderen of verdwijnen, angsten nemen af, zelfvertrouwen en bewustwording nemen toe.

  Dr. Hayashi Sensei gaf eens het voorbeeld van een modderige rivier.
  Als je een wateroppervlakte bekijkt, dan zie je dat die aan de bovenkant schoon en helder ziet. Als je met een stok echter het water omroert, komt er modder vrij van de bodem die vervolgens naar het oppervlakte van het water komt. Het water lijkt nu troebel en vies. Als je de modder verwijdert die aan de oppervlakte drijft, zal de rivier er weer helder en schoon uit zien, ofschoon er weer wat modder naar de bodem gezonken zal zijn. Als je deze werkwijze vaak genoeg herhaald zal de modderige rivier uiteindelijk een heldere rivier worden.

  Op deze manier brengt Reiki gifstoffen in ons lichaam naar de oppervlakte en verwijdert ze uit ons organisme. Na een Reiki behandeling kan het lijken of de toestand van een cliënt in het begin soms  verslechterd, maar dat is slechts tijdelijk omdat dit het begin is van het natuurlijke genezingsproces.

  Iedereen kan Reiki leren! Je hoeft niet over speciale gaven te beschikken. Reiki is ook geen religie. Je kunt met de Reiki energie leren werken door een cursus te volgen. D.m.v. een cursus ontvang je van een Reiki Master een viertal initiaties, die er voor zorgen, dat de toegang en de doorstroming van de Universele energie weer gaat stromen, zodat je in je eigen tempo en op je eigen manier kunt gaan wennen aan deze energie. Het zorgt er tevens voor dat je nooit je eigen energie meer weggeeft, maar meer gaat fungeren als een soort doorgeefluik. Eenmaal een Reiki kanaal geworden, behoud je dit vermogen voor de rest van je leven. Zelfs na een onderbreking van vele jaren kun je de Reiki kracht direct opnieuw gebruiken.

  Wat leer je tijdens een cursus Reiki I.
  Reiki I wordt gegeven in 3 of 4 dagdelen, dit is afhankelijk van het aantal deelnemers. Er wordt ingegaan op het ontstaan van het Usui systeem van natuurlijke genezing, een uitleg wat Reiki is, waarvoor het gebruikt kan worden en hoe je jezelf en anderen kunt behandelen. Ook besteed ik zeer uitgebreid aandacht aan de Reiki leefregels. Reiki I heeft zijn werking vooral op het lichamelijke vlak, het voelen en het ontvangen. Je leert je eigen lichaam en dat van anderen te behandelen.

  Reiki 2