Reiki III B

 • Tijdens de cursus Reiki 3B wordt je geleerd om anderen in te wijden in de geheimen van Reiki. Vooraf wordt je dan gevraagd om het lesmateriaal te maken voor de cursussen 1 en 2. Uiteraard krijg je hier van mij alle ondersteuning bij, maar de informatie die je door gaat geven moet bij jou passen en niet het verhaaltje van een ander zijn.

  Het moment om te bepalen of je aan het Masterschap toe bent is iets tussen jou en je leraar. Het is meestal een individueel traject. Het Reiki Masterschap houdt een bepaalde manier van leven in. Het is iets waar je naar toe groeit. Om een ander op zijn levenspad te kunnen begeleiden met Reiki, zal je ook moeten weten hoe je eigen levenspad er uit ziet. Waar liggen je mogelijkheden en waar je grenzen? Waar zit je vreugde en waar je pijn? In hoeverre kun je de gevoelens en emoties van die ander scheiden van die van jezelf? Hoe ga je daar mee om? Er wordt van je verwacht dat je eerlijk bent naar jezelf en de ander. Dat je niet oordeelt over iemands levenspad. Dat je werkt vanuit Liefde.

  Je hebt dus een aantal kwaliteiten nodig die onontbeerlijk zijn voor elke leraar.
  Zoals goed kunnen luisteren, een groot inlevingsvermogen en effectief kunnen communiceren. Je moet je cursisten te alle tijde met raad en daad bij kunnen staan
  en dat vergt een grote persoonlijke inzet van de Master.

  Hoe meer je je ontwikkelt binnen de Reiki energie, hoe dieper en sterker je spirituele bewustzijn.  Innerlijk groei je en daardoor kom je op een hoger niveau in contact met de universele energie.
  Indien je dit ervaart ben je toe aan een vervolg op de vorige cursus. Ik raad je daarom aan om je niet te laten verleiden tot een weekend waar je ingewijd wordt in Reiki 1,2 en 3, een dergelijk weekend is erg zwaar en je kunt daardoor helemaal de weg kwijtraken. Ook raad ik het je af om een pakket 1,2 en 3 te bespreken zodat je deze cursussen binnen enkele weken doet. Niet iedereen is op hetzelfde moment toe aan een volgende inwijding.
  Want de reactie op een inwijding is bij iedereen verschillend daarom is de Reiki weg een individuele weg. Elk mens mag de inwijdingen op zijn eigen wijze integreren, ontneem jezelf niet deze unieke weg door het allemaal te snel te willen doen.